Prijedorskom ArcelorMittalu oznaka "Kompanija sa suosjećanjem" - Uvršteni u Muzej najvećih donatora na Zapadnom Balkanu

petak, 25 Novembar 2016 10:43

Prijedorski ArcelorMittal uvršten je na Listu najvećih donatora na Zapadnom Balkanu. Tim povodom, kompaniji ArcelorMittal Prijedor dodijeljena je oznaka „Kompanija sa suosjećanjem - Company with compassion - 2016“. Ova oznaka, koju dodjeljuje „Muzej najvećih donatora na Zapadnom Balkanu“, dodjeljuje se kompanijama koje su svojim izdašnim donacijama iskazale povezanost sa sredinom u kojoj djeluju te pomagale, na različite načine, aktivnosti i projekte koji su zahtjevali pomoć i podršku.

 Kompanija Arcelor Mittal Prijedor posebno se iskazala u podršci lokalnoj zajednici u kojoj djeluje. ArcelorMittal Prijedor je kroz donacije i sponzorstva uložio više od 3,5 miliona KM i više od 9.000 volonterskih sati, kroz 310 projekata iz svih oblasti koji su obuhvatili oko 82.000 korisnika.

U skladu sa strategijom održivog razvoja u okviru društvene odgovornosti, kompanija ArcelorMittal Prijedor je težila ka tome da kreira i promoviše imidž društveno odgovorne kompanije. Po osnivanju Društva 2004. godine, a zatim putem ArcelorMittal Fondacije od 2006. godine i PULZ program od 2015. godine, fokusirali su se na sve sve interesne grupe i njihove potrebe i očekivanja, i u skladu sa tim kreirali adekvatne programe podrške bazirane na 10 ishoda održivog razvoja.

Program ulaganja u lokalnu zajednicu (PULZ) je samo jedan od 10 ishoda održivog razvoja, usmjeren na jačanje resursa u lokalnoj zajednici koji će proces razvoja zajednice učiniti efikasnijim, sadržajnijim i kvalitetnijim za sve građane grada Prijedora. Program je prvenstveno usmjeren na jačanje obrazovanja i razvoj mladih, ali i na jačanje omladinskog djelovanja, razvoja zdravstva, sporta, kulture i umjetnosti, kao značajnih vidova cjeloživotnog učenja i razvoja kako mladih tako i svih koji imaju interes za učešće u ovakvim projektima.

U ovom periodu ArcelorMittal Prijedor ostvario je izuzetnu saradnju i pružio podršku vrtićima kroz opremanje objekata i dvorišta za igranje. Podržali su i sve osnovne škole u Prijedoru kroz pojedinačne i zajedničke projekte, kao što su „Prijedor, moj grad u Srpskoj“; „Plešimo zajedno“ i „Bezbjednost za sve“. U saradnji sa razvojnom agencijom grada „PREDA-PD“, ArcelorMittal Prijedor unapredio je kabinetsko obrazovanje u elektrotehničkoj i poljoprivredno-prehrambenoj školi, a zajedno je opremio kreativni centar za obuku mladih i program cjeloživotnog učenja, te razvio duh robotike u tehničkim školama i organizovali prvo takmičenje u BiH. Sa UG „DON“ dugi niz godina kompanija ArcelorMittal Prijedor organizuje „Kamp dječijih osmijeha“ na Kozari, ali su realizovali i obrazovne projekte za osnovce i srednjoškolce. Svakako ne treba zanemariti ni saradnju sa Rudarskim fakultetom u Prijedoru, koja traje od njegovog osnivanja.
ArcelorMittal Prijedor pruža i podršku sportu, gdje je je podržan veliki broj klubova i sportskih organizacija, kao što su FK „Rudar-Prijedor“; KK „Prijedor“, ŽRK “Mira“ Prijedor, OK „Prijedor“, Kuglaški klub „Rudar“, Teniski klub „Mladen Stojanović“, plninarsko skijaško društvo „Ljubijski rudar“, šahovski klub „Rudar“ i mnogi drugi.
U segmentu kulture i umjetnosti kompanija ArcelorMittal Prijedlor pružila je podršku kulturno umjetničkim društvima, i manifestacijama kao što su „Književni susreti na Kozari“, takmičenje horova „Zlatna Vila“, „Ars Kozara“, ali i gradskoj biblioteci, Muzeju Kozare i pozorištu Prijedor.
Prijedorski ArcelorMittal podržava i brojne nevladine organizacije i udruženja, a najviše one koji se bave mladima, i udruženjima koji se brinu o oboljelima i pružaju edukacije iz određenih oblasti, kao udruženje oboljelih od dijabetesa ili astme. Podržali su i projekte opremanja centra za trudnice, nabavku inhalatore za porodične ambulante i aparata za dječije odjeljenj gradske bolnice.

Kompanija ArcelorMittal Prijedor se posebno istakla svojim aktivnostima pružanja pomoći stanovnicima i naseljima ugroženim katastrofalnim poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu u maju 2014.godine. Poslije pružanja hitne i interventne pomoći u prvim danima poplave u obliku hrane, opreme, goriva i raznog potrebnog materijala, Kompanija je izvršila rekonstrukciju puta u selu Gradina, kao i čišćenje korita rijeke Berek, čija je vrijednost radova iznosila 500.000 KM.

Za svoj rad i doprinos razvoju društvene odgovornosti, Kompanija ArcelorMittal Prijedor je nagrađena posebnim priznanjima od Privredne komore RS, i to 2009. i 2014. godine. U periodu od 2004. godine do danas, ArcelorMittal Prijedor uložio je više od 3,5 miliona KM i više od 9.000 volonterskih sati, kroz 310 projekata iz svih oblasti koji su obuhvatili oko 82.000 korisnika.

Prijedorski ArcelorMittal zna svoj put i radiće i dalje na istim temeljima i osnovama, a sve da bi dali svoj doprinos zajednici u kojoj rade, posluju i žive. Trudiće se da i dalje oblikuju budućnost za sve i generacije koje dolaze.

Muzej najvećih donatora na Zapadnom Balkanu
„Kompanija sa suosjećanjem - Company with compassion - 2016“
Novinska agencija Atrakcija
www.atrakcija.info

e-Sajam

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VIDEO: Kompanija sa suosjećenjem 2016. - U Muzeju najvećih donatora i Arcelar Mittal Prijedor

VIDEO: Kompanija sa suosjećenjem 2016. - U Muzeju najvećih donatora i Arcelar Mittal Prije…

Kompaniji “Arcelor Mittal Prijedor” dodijeljena je oznaka “Kompanija sa suosjećanjem...

Prijedorskom ArcelorMittalu oznaka "Kompanija sa suosjećanjem" - Uvršteni u Muzej najvećih donatora na Zapadnom Balkanu

Prijedorskom ArcelorMittalu oznaka "Kompanija sa suosjećanjem" - Uvršteni u Muze…

Prijedorski ArcelorMittal uvršten je na Listu najvećih donatora na Zapadnom...

HOSTEL AKSOJ IS ADDED TO THE BEST VIEW&PHOTO POINT LIST

HOSTEL AKSOJ IS ADDED TO THE BEST VIEW&PHOTO POINT LIST

(Tourist media service) - Mostar's hostel Aksoj was officially listed...

Stars

Prev Next
 Muslibegovic House Hotel Mostar has gained recognition in the 2014-2015 annual travel list as one of "The Newest Attractions in the Western Balkans"

Muslibegovic House Hotel Mostar has gained recogn…

August 5st, 2014: Bosnian National Monument Muslibegovic House Hotel, Mostar...

 Caffe "Luft" in Mostar is included on world list "The Best view & photo point"

Caffe "Luft" in Mostar is included on w…

Caffe "Luft" in Mostar is included on world list "The...

(Fotogalerija 2.) MOSTARSKA GALERIJA "OLD BRIDGE" DOBITNIK NAGRADE & ETIKETE "RARE SPECIFIC POINT"

(Fotogalerija 2.) MOSTARSKA GALERIJA "OLD BRI…

Mostarska galerija "Old bridge" uvrštena je na svjetsku listu "Rare...

Lansirani prvi e-ćevapi u svijetu: Širom svijeta bit će dostupni e-ćevapi Time-Irme iz Mostara

Lansirani prvi e-ćevapi u svijetu: Širom svijeta b…

Nadaleko poznata mostarska ćevabdžinica Tima-Irma lansiraće prve e-ćevape na svijetu,...

New Attraction Map 2014 - 2015: Interaktivna Karta novih atrakcija u 2014. za područje Zapadnog Balkana

New Attraction Map 2014 - 2015: Interaktivna Karta…

Nove atrakcije 2014 - 2015.. je projekt koji je namijenjen...

Atrakcije

Prev Next
First play happening-saz museum and traditional instruments in hostel Aksoj

First play happening-saz museum and traditional in…

(Tourist media service) - Hostel Aksoj is opening a Museum...

Fotogalerija: Pogledajte motive iz Starog grada u  Mostaru koji su uvršteni na Svjetsku listu City Attractions

Fotogalerija: Pogledajte motive iz Starog grada u …

Mostarski caffe Luft posjeduje dva motiva koji plijene pažnju turista....

Ambient mostarskog restorana Konoba Divan Mostar izaziva divljenje turista: Novi photo-session point u Mostaru

Ambient mostarskog restorana Konoba Divan Mostar i…

(Fotogalerija) - Nedavno restaurirani restoran Konoba Divan u Mostaru (u...

Aščinica - "Balkan & Kod Mehe" Mostar nositelj titule i nagrade "The Best attraction of tradition kitchen"

Aščinica - "Balkan & Kod Mehe" Mosta…

Mostarska aščinica Balkan već snažno prepoznatljiv kulinarski brand po njegovanju...

Muslibegovic House Hotel Mostar has gained recognition in the 2014-2015 annual travel list as one of "The Newest Attractions in the Western Balkans"

Muslibegovic House Hotel Mostar has gained recogni…

August 5st, 2014: Bosnian National Monument Muslibegovic House Hotel, Mostar...